#ouderbetrokkenheid bij nieuw curriculum voor rekenen in VS

In het kader van ouderbetrokkenheid kan onderstaand voorbeeld ons vast inspireren. Ouders en leerlingen verkenden samen het nieuwe onderwijsprogramma, zodat deze ouders niet alleen op de hoogte werden gebracht van de veranderingen, maar ook direct betrokken werden door het meedoen aan wiskundige activiteiten.

Een ‘Family Engagement Math Night’ werd vorige week gehouden in basisscholen in Sturgis en Piemonte Valley.

“Let the Good Times Roll” was het thema bij Sturgis terwijl “Unlock the Mystery of Math” de titel was van het evenement in Piemonte. Whitewood Elementary houdt haar evenement deze week.

De aanwezige ouders werden betrokken en geïnformeerd bij het nieuwe curriculum, door deel te nemen aan wiskundige activiteiten en spelletjes. 

Het doel van dit evenement was om de ouders vertrouwd te maken met deze nieuwe wiskunde. Wanneer hun kinderen huiswerk en rekenspelletjes meenemen naar huis, begrijpen ze beter waarom dit anders is dan voorheen en zijn ze staat om een ​​aantal van de strategieën die ze geleerd hebben tijdens dit evenement te gebruiken.

De leerstof wordt gepresenteerd aan de hand van onderzoeken waardoor leerlingen belangrijke wiskundige ideeën ontdekken. Het gaat dan over optellen en aftrekken, meetkunde en breuken. Games vormen de spil van de wiskundeles in alle leerjaren. Door het spelen van games raken leerlingen vertrouwd met het getalsysteem en dit biedt geweldige mogelijkheden om het geleerde toe te passen. Het spelen van games stimuleert ook strategisch wiskundig denken en dwingt leerlingen problemen op de meest optimale manier op te lossen.

Bron: Sturgis Community.com (mét foto’s!)

Misschien kunnen we een soortgelijk evenement organiseren voor ouders in Nederland?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s