Waardevolle bijdragen n.a.v. Wappdagen

Hieronder groeit het overzicht van bijdragen aan de Rekenapps Wappdagen. Per week wordt de meest waardevolle bijdrage toegevoegd.

Wil je ook een bijdrage leveren? Lees dan het bericht ‘Iedere woensdag: Rekenapps Wappdag‘.

Wappdag 1: 4 oktober 2012

Vanaf deze eerste Wappdag kunnen lezers een bijdrage leveren.

Wappdag 2: 10 oktober 2012

De bijdrage van Roelf Wiersma wordt deze week beloond met de rekenapp ‘Tel de Dieren!’. Roelf, bedankt dat je me twee links hebt gemaild over het werk van Simon Schocken.

Wappdag 3: 17 oktober 2012

De bijdrage van Nathalie de Weerd wordt deze week beloond met de rekenapp Green & Yello. Nathalie, dank voor je enthousiasme! Eerst met je eigen iPad aan de slag gegaan (SymShuffle) en nu met 30 iPads voor studenten colleges geven. Hoe dat werkt, met beeldschermovername, Apple TV, welke apps… daarover wil ik graag nog eens een bericht schrijven.

Wappdag 4: 24 oktober 2012

Deze week wordt de bijdrage van Janneke beloond met de rekenapp van de vorige Wappdag. Ik heb haar leren kennen tijdens het geven van een MSEN module. Janneke schreef:

Ik vind het erg leuk om te zien hoe de Rekenapps Wappdag vormgegeven wordt. Op mijn basisschool pleit ik (nog steeds) voor het aanschaffen van iPads. Wanneer dit vorm krijgt gaan wij zeker een aantal apps uitproberen.

Janneke, dank voor je bijdrage en als je extra overtuigingskracht nodig hebt, laat het maar weten. Je eigen kinderen kunnen nu al aan de slag met deze leuke rekenapp: TimmyNumbers.

Wappdag 5: 31 oktober 2012

Deze week wordt de bijdrage van Steven Lohle beloond met één van de rekenapps van de vorige Wappdag. We spraken elkaar afgelopen donderdag bij de expertsessie ‘Apps voor kinderen’ van Cinekid. De vraag ‘Hoe maak je een goede kinderapp?’ stond daar centraal. Steven en Esther ontwikkelen de prachtige Jop de Giraf apps. Deze week kwam hun nieuwste app uit: Jop’s Sinterklaas Puzzels. Kennis delen levert veel op. Steven kende de app ‘SymShuffle’ nog niet… tijd om daar iets aan te doen. Van harte (en bedankt voor de lunch)!

Wappdag 6: 7 november 2012

Deze week wordt de bijdrage van Pauline Buit beloond met de rekenapp van de vorige Wappdag. We wisselen regelmatig ideeën uit over mooie en bijzondere apps en hoe kinderen ermee aan de slag zijn. Ze is een inspiratiebron vol (grafische) creativiteit en zorgt dan ook voor creatieve uitdagingen in de klas met id-o-matic. Pauline, je zult MathDoodles geweldig vinden, qua vormgeving én uitdaging voor slimme rekenaars. Veel plezier ermee!

12 gedachten over “Waardevolle bijdragen n.a.v. Wappdagen”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s