Fall Math

Een mooi vormgegeven rekenapp, instelbaar op niveau en bewerking. Een multiplechoice, formele opgave, waarbij de antwoordmogelijkheden door het beeld zweven. Het goede antwoord moet naar een vakje onderin het beeld gesleept worden. Bij een goed antwoord draait de som rond en komt er een nieuwe som in beeld. Bij een verkeerd antwoord vliegt het getal weer omhoog, ondersteund door een mooi geluidje. Toepassing is mogelijk wanneer de leerling toe is aan oefenen op het hoogste handelingsniveau: formeel rekenen. De lay-out is rustig, met zwevende/bewegende getallen die over het hele beeldscherm dwarrelen, van boven naar beneden. De muziek bestaat uit een rustig lekker achtergrondgeluid.

Daan van drie kent de cijfersymbolen van 0 tot en met 9. Hij geniet zichtbaar van deze app, de primaire kleuren en de muziek spreken hem aan. Hij kan antwoorden slepen naar het antwoordvakje en vindt het vooral leuk wanneer het gesleepte getal weer omhoog vliegt met een grappig geluidje. Wanneer moeder het juiste antwoord noemt, bijvoorbeeld 28, en de acht duidelijk naar voren laat komen, sleept hij het getal met een acht naar het vakje. De kans dat dit antwoord goed is, wordt daarmee natuurlijk groter. Het ronddraaien van de som spreekt hem ook aan, evenals de beloning die volgt bij een paar goede antwoorden: hij mag dan de windmolentjes laten draaien! Hij leert niet meteen datgene wat de ontwikkelaars voor ogen hadden, maar ziet wel de getallen en kan ze opzoeken als ernaar gevraagd wordt. Als hij toe is aan het oefenen van de basisvaardigheden, zijn er vast nog veel mooiere apps om dat mee te doen!

20120109-213749.jpg

20120109-213824.jpg

One thought on “Fall Math”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s